Maison Robert Vic 'Prestige' IGP. Pays d'Oc chardonnay 2019

8,95

Artikelnummer: 288 Categorie:

Beschrijving

Serveren en proeven

Proefnotities:Rijke chardonnay met in de geur tropisch fruit, iets honing en tikje hout. In de smaak aangevuld met sappig exotisch fruit als meloen en papaya, milde zuren en rijke afdronk.
Korte omschrijving:Rijke chardonnay met in de geur tropisch fruit, iet honing en een tikje hout.
Serveer suggesties:Zachte rijke kazen, vis en gevogelte met rijke saus of als tv-/ terraswijn
Serveer temperatuur:8-10° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:3 JAAR
 

Wijngaard

Druif:chardonnay
Oppervlakte wijngaard:
Bodem samenstelling:bodem van vulkanische oorsprong, bedekt met stenen
Opbrengst per ha.:55 hl.
Organic met certificaat:Qualenvi
 

Achtergrond

Wijnhuis:Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.
Streek:In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen.
 

Vinificatie / rijping

Wijnmaker:Jerôme en Aurelie Vic
Schilweking / termijn:
Vinificatie / termijn:moderne vinificatie op lage temperatuur.
Malolactische vergisting:
Rijping / termijn:
Organic met certificaat:Qualenvi