Beschrijving
KLIMAAT & TERROIR
De wijngaarden liggen in de Limoux, dat met de nabijgelegen
Pyreneeën relatief koel is. De meeste percelen hebben een bodem
van kalk en klei.
VINIFICATIE
De vergisting van de most vindt plaats op lage temperatuur om
frisheid en aroma's te behouden. Zowel aan de vergisting als de
rijping komt gebruik van Frans eikenhout te pas. Rijping op de lie en
batonnage zorgen voor de romige smaak.
DRUIVEN
chardonnay
ALCOHOL PERCENTAGE
13,50%
GEUR & SMAAK
Heldere goudgele wijn met uitbundige aroma's van steenfruit,
geroosterd brood en brioche. De smaak is rijk, maar mooi in balans
met de frisse zuren en een romige afdronk.
SERVEERSUGGESTIE
Serveer op 8 à 10 graden Celsius bij risotto, gegrilde vis, gevogelte,
romige kazen of een Thaise curry met kokosmelk.
De wijnmakers van Maison Barboulet zijn actief binnen de IGP Pays d'Oc. Deze
gebieden strekken zich uit binnen de beroemde Languedoc. De veelzijdigheid aan
terroirs biedt mogelijkheid tot de productie van een grote diversiteit aan druiven
en typen wijnen. Maison Barboulot maakt jonge, fruitige en toegankelijke wijnen.
Hoewel de Languedoc hete zomers kent, zorgen de aanwezigheid van de
Middellandse Zee en meer zuidelijk de Pyreneeën voor de nodige verkoeling van
de wijngaarden. Mede hierdoor behouden de wijnen hun frisse zuren en fruitige
aroma's.