HORNHEAD WHITE | OAKED RESERVE VIOGNIER 2022

8,50

Beschrijving

Een wijn die niet is te vangen... Een eigenzinnige wijn, vol en intens. Viognier in al zijn glorie! Met de hand geplukt op perfecte rijpheid, gefermenteerd met Frans en Amerikaans eigen, waarna een rijping volgt op de lie, op nieuw Frans en Amerikaans eiken. Hierdoor ontstaat een extreme romigheid, uitgesproken bloemig en een flinke lik bourbon vanille. Een echte must-drink voor de liefhebber van weelderig witte wijn.

De uitgelezen wijn voor bij de barbeque, maar ook heerlijk bij geroosterd kip, zoete aardappel gratin, varkens-tomahawk en gegrilde of gegratineerde kreeft.

Eigenzinnig, Intens, Rijp Aroma van meloen, steenfruit, uitgesproken Vanille, Bourbon, Rijpe banaan, terroir gedreven. Uitgesproken, Houtrijping, Uitbundig, Extreem Lekker

De meeste wijngaarden liggen op hellingen op het oosten die vrijstaan voor maritieme invloeden. De mediterrane zeebries helpt de wijngaarden op te frissen tijdens de hete, zonnige dagen, en de wind van de met sneeuw bedekte kappen van de Pyreneeën verkoelen de wijngaarden ‘s nachts, waardoor de druiven juiste balans in frisheid en rijpe smaak ontwikkelen.

De Pays d'Oc strekt zich uit over de vier departementen Pyrénées-Orientales, Aude, Hérault en Gard langs de Franse Middellandse Zeekust. Tweehonderd kilometer strand en een zee van wijngaarden badend in de zon kenmerken het gebied in Languedoc-Roussillon evenals de steile hellingen van de Pyreneeën, beboste valleien, de wilde garrigue, de Langunes (Etangs) en de Middellandse Zee. In dit landschap van natuurlijke rijkdom gedijen de wijnstokken onder ideale omstandigheden, die worden gekenmerkt door het mediterrane klimaat, zilte zeewind en de arme bodems. Als een regio die van nature ideaal is voor wijnbouw, heeft het Pays d`Oc zijn wijngaarden afgestemd op de teelt van verschillende Franse druivensoorten. Deze diversiteit is wat het karakter van Pays d'Oc bepaalt.

Viognier, een steeds populairder wordende druif. En gelukkig maar! Oorspronkelijk uit de Noord Rhône, Frankrijk, waar in de jaren 50 nog maar 4 hectaren stonden. Wereldwijd... Gered van de vergetelheid en wereldwijd omarmd. Vaak een zachte, ronde wijn, licht aromatisch naar bloesem en in de smaak een vrij licht frisse ondertoon met een lange afdronk. Kan ook goed rijpen op hout en sommige wijnen hebben een rijpingspotentieel op fles.