Beschrijving
KLIMAAT & TERROIR
Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde
winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met
stenen.
VINIFICATIE
De druiven worden na een korte schilinweking geperst, waarna het
sap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het zo’n 4 maanden op
zijn gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.
DRUIVEN
syrah (60%), grenache (30%), vermentino (10%)
ALCOHOL PERCENTAGE
12,50%
GEUR & SMAAK
Een lichtroze kleur met frisse impressies van citrusfruit, peer en
rode bessen. De neus is expressief, vrij krachtig en elegant en de
afdronk is lang met subtiele kruidigheid.
SERVEERSUGGESTIE
Lekker als aperitief, bij lichte maaltijden, barbecue en natuurlijk al
het lekkers uit de Provençaalse keuken.
WEETJE
De wijnen van Guillaume & Virginie Philip zijn bekroond bij talrijke
concoursen, zoals het Concours Général Agricole in Parijs.
Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn
vrouw Virginie Philip. In 2007 maakten zij hun eerste wijn, de inmiddels
felbegeerde MIP-rosé. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg
Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het
domein bestaat uit klei, leem, zand en stenen, een ideale samenstelling voor de
productie van smaakvolle en aromatische rosé-wijnen. In de wijngaarden staan
vooral syrah, grenache, cinsaut en rolle (vermentino) aangeplant. Elk perceel
wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te
kunnen passen. Door het warme en droge klimaat komen er weinig ziektes in de
wijngaarden voor en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen dus nauwelijks
nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect
op de wijnen. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal
heerlijk zuiver.