Beschrijving
Wijngaard & kelder
Druivensoort(en) Grenache (70%), syrah ( 30%)
Organic met certificaat HVE
Serveren en Proeven
Proefnotities Volle en rijke wijn met in de geur bramen en specerijen,
in de smaak aangevuld met geconfijt fruit, kruiden,
caramel en fluweelzachte tannines.
Serveersuggesties Bij rijk gekruide gerechten, stoofpotjes en vlees van de
grill.
Serveertemperatuur 16-18° C.
Achtergrond
Gebied Roussillon
Over de streek Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden
liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon.
Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit
zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.
Over het wijnhuis
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste
zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage.
Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme
bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties
vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel
omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is
Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.
Bijzonderheden
De grenache druiven voor 'Narassa' worden geoogst als ze overrijp zijn en zelfs al een beetje
ingedroogd. Dit is ook de techniek die in Italië 'appassimento' wordt genoemd, licht
ingedroogde druiven die veel rijkheid en zoet aan de wijn meegeven.