Domaine Lafage 'Côté Est' IGP Pays d'Oc 2018

8,50

Artikelnummer: 255 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Bleekgeel, helder fonkelend van kleur met een exotisch parfum van witte perzik, rijpe abrikoos en papaja. Sappig en fris van smaak met gekonfijte gember en wat kruiden.
Korte omschrijving:Wijn met een exotisch parfum. Sappig, rijp en toch fris. Heerlijk bij gerechten met geitenkaas en bij vis.
Serveer suggesties:Lekker als aperitief en heerlijk bij gerechten met vis en geitenkaas.
Serveer temperatuur:10-12° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 JAAR
Druif:grenache blanc, vermentino
Specificatie wijngaard:De stokken van deze wijngaard zijn van oost naar west geplant (vandaar de naam Côté Est). Dit zorgt ervoor dat de druiven wat minder direct zonlicht krijgen en daardoor frissere wijnen geeft.
Oppervlakte wijngaard:180 ha.
Bodem samenstelling:leisteenbodem.
Opbrengst per ha.:35 hl.
Organic met certificaat:nee
Wijnhuis:Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.
Streek:Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.
Vinificatie / termijn:moderne vinificatie van de individuele druivensoorten op lage temperatuur.