Beschrijving
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Intense paarsrode kleur en geurend naar kersen en pruimen en iets van kruiden. Ook in de smaak veel kersen, pruimen en chocola maar met een volle smaak en lengte. |
Korte omschrijving: | In geur en smaak kersen, pruimen, chocola en kruiden. Past goed bij vlees van de grill. |
Serveer suggesties: | gegrild en gebakken vleesgerechten, stoofpotjes, vleeswaren, harde kaas |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 5 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | 35% syrah, 20% grenache noir, 45% carignan |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | stenige klei / kalkbodem op terrassen |
Opbrengst per ha.: | 40 hl. |
Organic met certificaat: | Agriculture Raisonnee |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | Château du Grand Caumont ligt in Lézignan, een hoog gelegen regio in de Corbières. De familie Rigal is al sinds 1906 eigenaar van dit fraaie château. De totale oppervlakte die tot dit château behoort is 140 ha. Hiervan is 100 ha. als wijngaard aangeplant. |
Streek: | Corbières is een heuvelachtig wijngebied in het zuiden van Frankrijk. Het ligt onder Narbonne en Carcasonne dicht tegen de Pyrenëen aan en wordt opgedeeld in twee hoofdgebieden: Corbières-Maritimes met een kalkhoudende bodem en een ligging dichtbij de Middelandse Zee en Hautes-Corbières wat meer landinwaarts ligt en bergachtig is en waarvan de bodem rotsachtig is en veel leisteen bevat. Het klimaat is warm en droog in de zomer en een milde winter. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Marc Dubernet |
Schilweking / termijn: | 10 dagen |
Vinificatie / termijn: | Traditionele vinificatie en maceration carbonique |
Malolactische vergisting: | ja |
Rijping / termijn: | |
Organic met certificaat: | Agriculture Raisonnee |