Gustave Lorentz Cuvée des Asperges, 2021

10,75

Uitverkocht

Artikelnummer: 157 Categorie:

Beschrijving

De pinot blanc en pinot auxerrois van kalkhoudene kleigrond rond Bergheim waren optimaal gerijpt toen ze werden geplukt. De wijn is heerlijk opwekkend met een stuivend bouquet van fris wit fruit. Hij is multi-inzetbaar: gemakkelijk om zo te drinken en goed te combineren met diverse gerechtjes.

Deze jeugdige en uitbundig fruitige Cuvée wordt natuurlijk vooral geroemd om z'n kwaliteit als begeleider van asperges. Al met alis het dus - jong gedronken - een vriendelijke Elzasser die het uitstekend doet als aperitiefwijn of begeleider van allerhande voorjaarsgerechtjes: van asperges en salades tot fruits de mer en witvlees.

Het huis Gustave Lorentz is al sinds generaties gevestigd in het schilderachige stadje Bergheim, even ten noorden van Colmar. Bergheim ligt in het departement Haut-Rhin en daarmee in het beste deel van de Elzas. De familie Lorentz is eigenaar van 32 hectare eigen wijngaarden, naar regionale maatstaven vrij veel grond. Tot dit bezit horen ook percelen in enkele grands crus. Parel in de kroon is het perceel in de grand cru Altenberg de Bergheim, algemeen beschouwd als één van de beste in de rij van 50. (N.B. Er zijn in de Elzas maar liefst drie grands crus met dezelfde naam Altenberg! De andere twee liggen in Bergbieten en Wolxheim.)

Lorentz is een traditioneel werkend bedrijf in de beste betekenis van het woord. Behalve als producent van wijnen uit eigen wijngaarden is het ook actief als handelshuis, een in de Elzas regelmatig voorkomende combinatie.