Beschrijving
Wijngaard & kelder
Druivensoort(en) 50% chardonnay, 50% pinot noir
Rijping van de wijn 3 jaar in kelders
Serveren en Proeven
Proefnotities Rijke geur van rijp geel fruit en vers deeg. In de mond aangevuld met noten en een volle mousse wat zorgt voor een verfrissend effect.
Serveersuggesties Lekker als aperitief, maar ook bij frisse voorgerechten en visgerechten.
Serveertemperatuur 8-10° C.
Achtergrond
Gebied Champagne
Over de streek Het Champagnegebied is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk en wereldwijd bekend om zijn mousserende
wijnen. De bodem is sterk kalkhoudend en daarom goed geschikt voor het verbouwen van druiven.
Over het wijnhuis
Het Champagnehuis Monmarthe is een typisch familiebedrijf waarvan bekend is dat het in 1737 al wijngaarden in het bezit had waarvan de druiven verkocht werden aan de grote Champagnehuizen. Sinds 1930 heeft men zich toegelegd op het zelf maken van Champagne.
Momenteel heeft men de beschikking over 17 ha. wijngaarden, rondom het plaatsje Ludes, net onder Reims en deze liggen allen in de Premier Cru. Uitsluitend druiven van eigen wijngaarden worden verwerkt tot Champagne Monmarthe.
Bijzonderheden
Champagne wijnen hoeven als uitzondering geen 'Appellation Contrôlée' op het etiket te vermelden.