Ropiteau 'Les Plants Nobles' VdF Merlot 2022

6,95

Artikelnummer: 115 Categorie:

Beschrijving

Heerlijke Franse wijn, om de dag wat op te vrolijken. Smaakt heerlijk met een lekker kaasje of gewoon zo in het glas. De kelder van Oele ligt er vol mee, dus misschien kunt u helpen in deze zware Corona tijden om de boel wat leger te maken. En u kunt er zelf ook van genieten, alleen nog even een Lulboompje in uw tuin planten, dan smaakt ie net nog wat lekkerder.

 

Proefnotities:Elegante maar ook krachtige rode wijn met in geur en smaak donker fruit en iets van specerijen. In de smaak aangevuld met een kruidige toets en rijpe taninne.
Korte omschrijving:Elegant, krachtig met donker fruit, specerijen en rijpe tannine. Lekker bij vlees van de grill of als afsluiting van de avond.
Serveer suggesties:Diverse gegrilde en gebakken vleesgerechten,diverse kaassoorten of gewoon als afsluiting van de avond.
Serveer temperatuur:18-20° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:3 JAAR

 

Druif:merlot
Specificatie wijngaard:Wijngaarden liggen verspreid in de Pays d'Oc regio rondom Carcassonne en de Haut Languedoc.
Bodem samenstelling:klei mergel bodem

 

Wijnhuis:De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault.
Streek:De druivenstokken voor 'Vin de France' kunnen in geheel Frankrijk aangeplant staan. De keldermeester bepaalt de blend van de verschillende druiven en zijn vakmanschap garandeert een constante kwaliteit die voldoet aan de veeleisende consument.

 

Vinificatie / termijn:gedeeltelijk traditionele vinificatie in houten vaten en maceration carbonique.
Malolactische vergisting:ja, volledig