Ropiteau 'Les Plants Nobles' VdF Chardonnay 2021

6,95

Artikelnummer: 114 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Zacht goudgele kleur met een rijke geur van citrus, tropisch fruit en getoaste noten. De rijke smaak wordt aangevuld met een licht exotische en rijk karakter met milde zuren.
Korte omschrijving:Exotisch met citrus, tropisch fruit en noten. Serveer bij sushi, zachte kaassoorten en gerechten met kip.
Serveer suggesties:Bij rijke visgerechten, zachte kaassoorten en wit vleesgerechten (kalf & kip) maar ook als aperitief.
Serveer temperatuur:8-10° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 JAAR

 

Druif:chardonnay
Specificatie wijngaard:Wijngaarden liggen verspreid in de Pays d'Oc maar allen voelen de invloed van de Middellandse Zee.
Bodem samenstelling:klei mergel

 

De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault.
Streek:De druivenstokken voor 'Vin de France' kunnen in geheel Frankrijk aangeplant staan. De keldermeester bepaalt de blend van de verschillende druiven en zijn vakmanschap garandeert een constante kwaliteit die voldoet aan de veeleisende consument.

 

Vinificatie / termijn:moderne temperatuur gecontroleerde vinificatie op lage temperatuur.
Malolactische vergisting:ja, gedeeltelijk