Beschrijving
Proefnotities: | Toegankelijke en vriendelijke rode wijn met een aantrekkelijke geur van gerijpt rood fruit en iets kruidig. |
Korte omschrijving: | Toegankelijk en vriendelijk rode wijn met sappig rood fruit en iets kruidig. Serveer bij pasta of een rijk belegde pizza. |
Serveer suggesties: | Bij diverse lichte vleesgerechten, pasta's en pizza's. Maar ook heerlijk bij een borrelhapje. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 2 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | mourvèdre, syrah, carignan, cinsault. |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault. |
Streek: | De druivenstokken voor 'Vin de France' kunnen in geheel Frankrijk aangeplant staan. De keldermeester bepaalt de blend van de verschillende druiven en zijn vakmanschap garandeert een constante kwaliteit die voldoet aan de wensen van de veeleisende consument. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Nicolas Burnez |
Schilweking / termijn: | |
Vinificatie / termijn: | moderne vinificatie op lage temperatuur. |
Malolactische vergisting: | ja, volledig. |