Château Tour de Mirambeau Réserve, 2018

13,95

Artikelnummer: 2 Categorie:

Beschrijving

Rode wijnen zijn in dit deel van Bordeaux vaak assemblages waarin merlot domineert en cabernet sauvignon en/of cabernet franc voor aanvulling zorgen. De familie Despagne bewijst hoe je met deze variëteiten excellente wijnen kunt samenstellen.

Zoals duidelijk wordt bij het proeven van de Réserve Rouge. De handgeplukte druiven ervoor worden voor het ontstelen grondig gecontroleerd en geselecteerd op kwaliteit. De goedgekeurde bessen worden daarna door de wijnmakers op het Château gekneusd waarop een vijfentwintig dagen durende inweking en fermentatie op staal kunnen plaatsvinden.
Pas als de most de juiste kleur, voldoende body en smaak heeft bereikt, wordt voorzichtig geperst om bittere tonen in het eindproduct te voorkomen. Het alcoholische sap gaat vervolgens voor een jaar op vat en kan in de verhouding tachtig procent merlotwijn en twintig procent wijn van cabernet sauvignon geassembleerd worden.

Dan is een goed gestructureerde, soepele wijn ontstaan met kersen en frambozenaroma’s. Met rijp fruit naast pittige en kruidige indrukken en een mooie lengte, is dit geweldige Bordeaux bij gegrild en geroosterd vlees, belegen kazen en goed gezelschap.