Beschrijving
Druivensoort(en) Grenache, syrah.
Serveren en Proeven
Proefnotities Smaakvolle en frisse rosé wijn met rijp rood fruit en een milde zuurbalans.
Serveersuggesties Als aperitief, bij diverse salades of gegrilde en gebakken vis.
Serveertemperatuur 10-12° C.
Achtergrond
Gebied Ardèche
Over de streek De wijngeschiedenis van de Ardèche is al ruim 2000 jaar oud. De oude Romeinen hebben de eerste wijnstokken
aangeplant. Het gebied is uniek en ligt ingeklemd tussen de Cevennen en het Rhônedal. Het klimaat heeft zowel een Mediterrane als een Continentale inslag. De bodem heeft zeer gevarieerde structuren, van basalt, klei, kalksteen tot rode zandsteen. Hierdoor kunnen diverse types wijnen aangetroffen worden in dit bijzondere gebied dat bij de Nederlanders vooral bekend is als vakantiegebied.
Over het wijnhuis
In 1967 wordt uit de samenvoeging van 7 locale coöperaties in de Ardèche het Ucova gevormd, in 1973 worden 9 andere coöperatie tot de Ucca samengevoegd. Deze beide coöperaties bundelen in 1994 hun krachten tot de huidge UVICA (Union des Vignerons des Coteaux de l'Ardèche) met een totaal areaal aan wijngaarden van de eigen leden van 9500 ha. Dit is veruit de meest moderne en invloedrijke coöperatie uit de regio.