Les Terrasses d'Ardèche IGP. Ardèche rouge 2020

5,95

Artikelnummer: 256 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Vriendelijk en toegankelijk met in de smaak rijp rood fruit, iets kruiden en milde zuren. Een wijn met een typische Zuid-Franse invloed en een zachte afdronk.
Korte omschrijving:Toegankelijke en fruitige rode wijn, iets kruidig met een zachte afdronk. Perfect bij pittige vleestapas en lekker gekoeld op het terras.
Serveer suggesties:Heerlijk bij gegrilde en gebakken vleesgerechten, maar ook licht gekoeld lekker op een zomers terras.
Serveer temperatuur:16-18° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 -3 JAAR
Druif:merlot, syrah, grenache, cabernet sauvignon
Specificatie wijngaard:Wijngaarden liggen op de rechteroever van de Rhônevallei, in het zuidelijke deel van de Ardèche. De wijnstokken staan aangeplant op glooiende heuvels.
Oppervlakte wijngaard:3.400 ha.
Bodem samenstelling:klei- en mergelbodem.
Opbrengst per ha.:55 hl.
Wijnhuis:In 1967 wordt uit de samenvoeging van 7 locale coöperaties in de Ardèche het Ucova gevormd, in 1973 worden 9 andere coöperatie tot de Ucca samengevoegd. Deze beide coöperaties bundelen in 1994 hun krachten tot de huidge UVICA (Union des Vignerons des Coteaux de l'Ardèche) met een totaal areaal aan wijngaarden van de eigen leden van 9500 ha. Dit is veruit de meest moderne en invloedrijke coöperatie uit de regio.
Streek:De wijngeschiedenis van de Ardèche is al ruim 2000 jaar oud. De oude Romeinen hebben de eerste wijnstokken aangeplant. Het gebied is uniek en ligt ingeklemd tussen de Cevennen en het Rhônedal. Het klimaat heeft zowel een Mediterrane als een Continentale inslag. De bodem heeft zeer gevarieerde structuren, van basalt, klei, kalksteen tot rode zandsteen. Hierdoor kunnen diverse typen wijnen aangetroffen worden in dit bijzondere gebied welke bij de Nederlanders vooral bekend is als vakantiegebied.
Wijnmaker:Luc Tallaron
Schilweking / termijn:5 - 15 dagen
Vinificatie / termijn:moderne vinificatie.
Malolactische vergisting:nee