Aanbieding!

Kilian Hunn Weissburgunder Kabinett trocken 2020

Original price was: €9,95.Current price is: €8,95.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Serveren en proeven
Proefnotities: Rijke mild droge wijn met in geur en smaak veel rijp handfruit als peer en appel. In de geur wordt dit ondersteund met zacht fruit als meloen. De smaak is rijk en afgerond met zachte zuren.
Serveer suggesties: Bij asperges, lichte voorgerechten, gevogelte en visgerechten of als aperitief.
Serveer temperatuur: 8-10° C.
Houdbaarheid na oogstjaar: 3 – 5 JAAR

Wijngaard
Druif: 100% Weissburgunder (Pinot Blanc)
Oppervlakte wijngaard: 6 ha.
Bodem samenstelling: klei met leemlagen
Opbrengst per ha.: 75 hl.

Achtergrond
Wijnhuis: Het echtpaar Martina & Kilian Hunn is wijnmaker en eigenaar van het Weingut Kilian Hunn in het plaatsje Gottenheim in dit ligt in het zuidelijke Baden. De eigen wijngaarden liggen op de unieke Tuniberg. In 1982 is Kilian samen met zijn vader gestart met het wijnbedrijf en hadden slechts één hectare aan wijngaarden. Tegenwoordig is dit uitgegroeid tot 24 ha. en deze liggen allemaal in de Lage ‘Gottenheimer ‘Kirchberg’.
Streek: Het wijngebied Baden is één van de warmste van Duitsland en daardoor uitstekend geschikt voor het verbouwen van m.n. Pinot / Burgunder druiven. Want regelmatig trekt een warme bries helemaal van de Middellandse Zee door de Rhône vallei en de Bourgondische poort en tussen de Vogezen en de Zwitserse Jura door naar de regio Tuniberg. Deze warme wind, in combinatie met de unieke kalkbodem bedekt met een vruchtbare laag löss dat is gevonden in het Jura-gebergte, laat de wijnstokken vroeg bloeien en de druiven tot volledige rijpheid komen. Dit resulteert in wijnen met een eigen onmiskenbaar karakter.

Vinificatie / rijping
Wijnmaker: Kilian Hunn
Schilweking / termijn: 2 – 4 uur
Vinificatie / termijn: Temperatuur gecontroleerde vinificatie gedurende 12 – 16 dagen.
Malolactische vergisting: 100%