Kilian Hunn Grauburgunder Kabinett trocken 2019

9,95

Artikelnummer: 311 Categorie:

Beschrijving

Een rijke licht exotische geur van rijp fruit zoals peer, mango en limoen. De rijke smaak wordt aangevuld met milde zuren en rijp fruit.
Korte omschrijving:Exotisch met peer, mango, iets limoen en milde zuren. Perfecte combinatie met Oosterse gerechten en asperges.
Serveer suggesties:Bij diverse visgerechten, kip, asperges, Oosterse gerechten en als aperitief.
Serveer temperatuur:8-10° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:3 - 5 JAAR
Druif:100% Grauburgunder ( Pinot Gris)
Oppervlakte wijngaard:6 ha.
Bodem samenstelling:kiezelhoudend en klei
Opbrengst per ha.:70 hl.
Wijnhuis:Het echtpaar Martina & Kilian Hunn is wijnmaker en eigenaar van het Weingut Kilian Hunn in het plaatsje Gottenheim. De eigen wijngaarden liggen op de unieke Tuniberg, in het zuidelijke gedeelte van Baden. In 1982 is Kilian samen met zijn vader gestart met het wijnbedrijf en met slechts één hectare aan wijngaarden. Tegenwoordig is dit uitgegroeid tot 24 ha. en deze liggen allemaal in de Lage 'Gottenheimer Kirchberg'.
Streek:Het wijngebied Baden is één van de warmste van Duitsland en daardoor uitstekend geschikt voor het verbouwen van m.n. Pinot / Burgunder druiven. Want regelmatig trekt een warme bries helemaal van de Middellandse Zee door Rhône vallei en de Bourgondische poort en tussen de Vogezen en de Zwitserse Jura door naar de regio Tuniberg. Deze warme wind, in combinatie met de unieke kalk bodem bedekt met een vruchtbare laag löss dat is gevonden in het Jura-gebergte, laat de wijnstokken vroeg bloeien en de druiven tot volledige rijpheid komen. Dit resulteert in wijnen met een eigen onmiskenbare karakter.