Aromo Varietal DO. Maule Valley Viognier 2022

6,50

Artikelnummer: 301 Categorie:

Beschrijving

Serveren en proeven

Proefnotities:Bleke geelgroene kleur met direct een geur van bloesems, exotische toets en rijpe abrikozen. In de smaak ondersteund met milde maar frisse zuren en tropisch fruit.
Korte omschrijving:
Serveer suggesties:Als terras-en partywijn, bij een frisse salade, gegrild en gebakken vis en gevogelte.
Serveer temperatuur:8-10 ° C
Houdbaarheid na oogstjaar:3 JAAR

Wijngaard

Druif:viognier
Oppervlakte wijngaard:17,5 ha.
Bodem samenstelling:Vulkanische slibbodem, zanderig.
Opbrengst per ha.:
Organic met certificaat:

Achtergrond

Wijnhuis:In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden. Inmiddels is het wijnbedrijf uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke familiebedrijven van Chili.
Streek:Het langgerekte wijnland Chili heeft een kustlijn van 4300 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes.

Vinificatie / rijping

Wijnmaker:Jimena Egaña
Schilweking / termijn:
Vinificatie / termijn:Moderne, temperatuur gecontroleerde vinificatie met geselecteerd gist.