Beschrijving
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Lichtgekleurde rosé met in de geur vruchtenyoghurt en rijp zomers fruit. De smaak is zacht en rond met milde zuren en zoet fruit. |
Korte omschrijving: | |
Serveer suggesties: | Als terras of party wijn, bij rijke salades, gegrilde vis, pizza & pasta. |
Serveer temperatuur: | 8-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 3 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | syrah |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | Vulkanische slibbodem, zanderig |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden. Inmiddels is het wijnbedrijf uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke familiebedrijven van Chili. |
Streek: | Het langgerekte wijnland Chili heeft een kustlijn van 4300 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Jimena Egaña |
Schilweking / termijn: | slechts 3-6 uur |
Vinificatie / termijn: | Moderne vinificatie op lage temperatuur met toevoeging van geselecteerde gist. |