Beschrijving
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Zwoele, rode wijn met rijp rood fruit maar ook wat specerijen en een pepertje. |
Korte omschrijving: | Zwoele rode wijn. Combineert uitstekend met kruidige gerechten, stoofpotten en gerijpte harde kaassoorten. |
Serveer suggesties: | Lekker bij kruidige gerechten, stoofpotten, gerijpte harde kaassoorten. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 3 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | carménère |
Oppervlakte wijngaard: | 15 ha. |
Bodem samenstelling: | Vulkanische slibbodem, zanderig |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden. Inmiddels is het wijnbedrijf uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke familiebedrijven van Chili. |
Streek: | Het langgerekte wijnland Chili heeft een kustlijn van 4300 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Jimena Egaña |
Schilweking / termijn: | |
Vinificatie / termijn: | Moderne vinificatie tussen 24-26 graden met toevoeging van geselecteerde gisten. |
Malolactische vergisting: | Ja, 100% |