Aromo Riserva Privada DO. Maule Valley Merlot 2018

7,95

Artikelnummer: 308 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Donkere robijnrode kleur met een rijke geur van gerijpt rood fruit, iets specerijen en vers gemalen koffie. De krachtige maar ronde smaak heeft milde zuren en zachte taninnes en een fraaie balans tussen het fruit en de rijping.
Serveer suggesties:Bij mild gekruide gerechten, gebakken en gegrild vlees en groente, harde kazen.
Serveer temperatuur:16-18° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:4 JAAR

Druif:merlot

Bodem samenstelling:Vulkanische slibbodem, zanderig

Wijnhuis:In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden. Inmiddels is het wijnbedrijf uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke familiebedrijven van Chili.
Streek:Het langgerekte wijnland Chili heeft een kustlijn van 4300 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes.