Aanbieding!

Aromo Private Reserve DO. Maule Valley Syrah 2015

Original price was: €7,95.Current price is: €6,95.

Artikelnummer: 253 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Donker gekleurde wijn met een paarse gloed. In de geur komt direct het gerijpte zwarte fruit naar voren gevolgd door een lichte pepertoon. De smaak is vol maar rond. Naast het overdadige zwoele fruit ook tonen van gebrande koffie.
Korte omschrijving:Sappig met gerijpt zwart fruit en een lichte pepertoon. Gaat goed samen met pittig gekruide gerechten.
Serveer suggesties:Lekker bij kruidige en pittige gerechten, stoofpotten en gerijpte harde kaassoorten.
Serveer temperatuur:16-18° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:4-6 JAAR

Druif: Syrah

Bodem samenstelling:Vulkanische slibbodem, zanderig

Wijnhuis:In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden.
Streek:Het langgerekte wijnland Chili is ruim 4000 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes.
Wijnmaker:Jimena Egaña
Schilweking / termijn:koude schilweking van 4-5 dagen
Vinificatie / termijn:moderne temperatuur gecontroleeerde vinificatie van 6-9 dagen
Malolactische vergisting:volledig