Aromo Barrel Selection blend red 2013

22,95

Artikelnummer: 251 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Complexe wijn met in de geur donker fruit, specerijen maar ook iets van tabak. De smaak is rijk en intens met een mooie balans. De finale is lang met tonen van rijp donker fruit.
Serveer suggesties:Verdient een complex en gekruid gerecht en ideaal bij harde kaas.
Serveer temperatuur:16-18° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:10 JAAR

Druif:cabernet sauvignon, carménère en petit verdot

Oppervlakte wijngaard:4,5 ha.

Bodem samenstelling:Vulkanische slibbodem, zand en leem

Opbrengst per ha.:45 hl.

Wijnhuis:In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden.
Streek:Het langgerekte wijnland Chili is ruim 4000 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is een van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. He gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes.
Opmerkingen:'Barrel Selection' is het paradepaardje en icoon wijn van Aromo. Wijnmaakster Jimena Egaña selecteert van de beste wijngaarden de perfect rijpe en gave druiven en deze worden met zorg behandeld. Na de rijping maakt zij opnieuw een selectie van de beste vaten en deze komen in aanmerking voor de 'Barrel Selection'.
Wijnmaker:Jimena Egaña
Schilweking / termijn:3 - 5 dagen
Vinificatie / termijn:Traditionele vinificatie gedurende 7-10 dagen
Malolactische vergisting:Ja