1 november 2019

Cannonau di Sardegna Riserva uit Sardinië komt als ‘best uit de test’

Cannonau di Sardegna Riserva uit Sardinië komt als ‘best uit de test’

Hubrecht Duijker heeft voor de maand oktober weer een aantal wijnen geproefd en beoordeeld, waaronder Cannonau di Sardegna Riserva van Sella & Mosca.

Sella & Mosca Cannonau di Sardegna Riserva 2016

Sardinië
Qua naam, faam en omvang (650 hectare wijngrond) is Sella & Mosca de nummer één producent op Sardinië. Het huis werd anno 1899 gesticht door een ingenieur en een advocaat uit Piemonte. Uiteraard voert het rode wijnen van de cannonau – de druifnaam die het eiland gebruikt voor de blauwe garnacha/grenache. Er gaan zelfs stemmen op die Sardinië beschouwen als de bakermat van deze variëteit. De gedurende twee jaar in voornamelijk grote vaten gerijpte Cannonau Riserva 2016 offreert kracht, roosteraroma’s, rijpheid, nog wat frisheid en donkere tonen, wat deze stoere wijn vooral doet passen bij wild en herfstachtige stoofgerechten. Deze wijn voeren wij al enkele jaren in ons assortiment en heeft bij ons ook wel eens de bijnaam "bruiloftswijn van Eelco & Ada" Tijdens ons bezoek aan Sardinië hebben we onder meer deze mooie wijn van Sella & Mosca hebben leren kennen.  Tijdens deze zelfde reis op dit eiland heb ik Ada ten huwelijk gevraagd, vandaar deze bijnaam. .