5 maart 2019

Best uit de test van Hubrecht Duijker in maart, Piedemonte La Garra

Vorige week bij ons binnengekomen en nu al als beste beoordeeld. Vorige week op de proefclub voor het eerst zelf geproefd en zoals zoveel wijnen van Piedemonte, viel deze ook in de smaak. Leuk dat Hubrecht deze wijn ook zo goed beoordeeld.

La Garra 2016 Navarra Bepaald indrukwekkend, dat is het keldercomplex van Bodegas Piedemonte, een dynamische, kleine coöperatie (bijna 275 hectare wijngrond) in het wijndorp Olite, Navarra. Het bedrijf wordt progressief geleid, mede volgens duurzame principes. En het brengt goede wijnen op de markt, waaronder de in Berlijn met goud bekroonde La Garra, een blend van tempranillo en garnacha. Behalve stoer is de smaak zacht, sappig en tamelijk mild, met een toets van gedroogde puimen, dadels en dat soort fruit, plus nog een hint van drop. Nu voor slechts € 6,95 en dan bij ons ook nog eens 4 halen = 3 betalen!

Dus hopelijk tot zaterdag, want deze wijn is de moeite waard voor een ritje naar Megen. 🙂