5 augustus 2015

Nu ook speciaalbieren van Muifelbrouwerij in onze webshop

Sinds vandaag kunt u ook de speciaalbieren van Martin Ostendorf's Muifelbrouwerij bij ons in de webshop bestellen.

Wij hebben onder meer de Broeder Everardus, Zuster Agatha, Beerskey, Muifel USA IPA & Graaf Dicbier in onze webshop. Maar uiteraard zijn deze bieren ook gewoon in onze winkel verkrijgbaar.

De Brabantse Muifelbrouwerij is gestart in 2006 en heeft als missie het produceren vanexcellente bieren in zo divers mogelijke stijlen.
De naam komt uit een samentrekking van Megen en Duivel. In het stadje Megen is de Muifelbrouwerij geboren als hobbybrouwerij waar een Duvel-achtig bier al snel door het leven ging als een Muifel. Het logo van de brouwerij is een van de Megense karakteristieke gevels.

De Muifelbrouwerij is gevestigd in het dorp Berghem (vlakbij Megen).

 In het verleden zijn er diverse brouwerijen geweest waar de Muifelbrouwerij heeft geproduceerd. Het begon allemaal in de Maaslandbrouwerij in Oss, die helaas in 2010 failliet ging. Sinds 2013 maken ze gebruik van de brouwketels van twee brouwerij: Sint Servattumus in Schijndel en De Proefbrouwerij in Lochristi. Met veel zorg worden daar de Muifelbieren gebrouwen, afgevuld, hervergist op fles en verpakt.

De Muifelbieren worden op ambachtelijke wijze geproduceerd. Dit betekent tijdens afvullen geen filtratie, geen pasteurisatie en koolzuurvorming op fles en fust middels hervergisting. Elke fles bevat daarom een depot van eiwitten en gist. Dit geldt ook voor fusten; de Muifelbieren zullen dus altijd enigszins troebel uit de tap stromen. Bewaar het bier rechtop (op een koele en donkere plek) en laat het bier 24 uur rusten na vervoer. Drink de bieren niet te koud, dat is zonde van de geur en smaak. Tussen de 8 en 10 ̊C komen de bieren het best tot hun recht.