26 maart 2015

Wijn & spijsavond bij Buitengewoon zeer geslaagd.

Afgelopen zondag heeft Oele wijnimport ism restaurant Buitengewoon een wijn & spijs avond georganiseerd. Dit was voor mij persoonlijk de eerste keer in deze vorm maar vond het erg geslaagd en gezellig.

De volgende gerechten werden bij geserveerd met de volgende wijnen:

Welkom met een heerlijk glas prosecco van Maldini:

Voorgerecht:

Zeebaars tartaar met 3 bereidingen van pompoen daarbij  een kruiden salade van peterselie en dille, rucola mayonaise en granny smith

Sauvignon blanc, Zorzon

Vire-Clesse 2013 van het huis Marinot Verdun

Tussen vis:

Gebakken kabeljauw loin met limoenzestes, coquille omwikkeld met parmaham, schaaldieren risotto, doperwten creme  en veldsla

La Dame de Montmirail Cotes du Rhone ( 100% viognier )

Chardonnay, La grande Merveille

 

Tussen vlees:

Kalfs boccocini op quinoa salade met rucola en ingelegde courgette daarbij paprika kappertjes saus

Brouilly van Jean luc Merle

Lastone Rosso, Le Preare

Hoofd:

Gegrilde runder bavette op geroosterde kruiden aardappels, knolselderij brunoise, zoete aardappel creme en saus van rode wijn en knoflook

Club Privado, Baron de Ley

Primitivo 12 1/2 Varvaglione

 

Het was een geslaagde avond waar onze wijnen met deze heerlijke gerechten werden geserveerd en ik had de indruk dat iedereen het erg naar zijn had gehad.