Afgelopen zondag heeft Oele wijnimport ism restaurant Buitengewoon een wijn & spijs avond georganiseerd. Dit was voor mij persoonlijk de eerste keer in deze vorm maar vond het erg geslaagd en gezellig.
De volgende gerechten werden bij geserveerd met de volgende wijnen:
Welkom met een heerlijk glas prosecco van Maldini:
Voorgerecht:
Zeebaars tartaar met 3 bereidingen van pompoen daarbij een kruiden salade van peterselie en dille, rucola mayonaise en granny smith
Sauvignon blanc, Zorzon
Vire-Clesse 2013 van het huis Marinot Verdun
Tussen vis:
Gebakken kabeljauw loin met limoenzestes, coquille omwikkeld met parmaham, schaaldieren risotto, doperwten creme en veldsla
La Dame de Montmirail Cotes du Rhone ( 100% viognier )
Chardonnay, La grande Merveille
Tussen vlees:
Kalfs boccocini op quinoa salade met rucola en ingelegde courgette daarbij paprika kappertjes saus
Brouilly van Jean luc Merle
Lastone Rosso, Le Preare
Hoofd:
Gegrilde runder bavette op geroosterde kruiden aardappels, knolselderij brunoise, zoete aardappel creme en saus van rode wijn en knoflook
Club Privado, Baron de Ley
Primitivo 12 1/2 Varvaglione
Het was een geslaagde avond waar onze wijnen met deze heerlijke gerechten werden geserveerd en ik had de indruk dat iedereen het erg naar zijn had gehad.