5 december 2013

Primitivo di Manduria weer terug in ons assortiment

We zaten even zonder maar vandaag is onze leverancier weer langsgeweest om onze kelder weer te bevoorraden met deze heerlijke wijn uit de Puglia. Bent u op zoek naar een lekkere stevige wijn voor de kerst, zeker een aanrader! Nu voor € 9,95 in onze webshop of in de winkel te bestellen.

 

Primitivo di Manduria, Giordano 2010

Druif: Primitivo

Grondstructuur:De grond is vrij vlak en ligt dicht aan zee. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar.
Vinificatie:De vinificatie vindt direct plaats in Apulië in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 28-29°C. Een goede kleurextractie en een unieke structuur worden op hetzelfde moment verkregen. De fermentatie duurt tot de volgende lente. 50 % r
Kleur:Granaatrood met hint van violet.
Bouquet:Intens bouquet met karakteristiek vanille, rijp fruit, gedroogde vijgen en zoethoutwortel tonen. Volle smaak met een warme en fluwelen noot. Harmonieus en aanhoudend met een krachtige structuur, hetgeen kenmerkend is voor grote wijnen.
Serveertips:Smaakt perfect bij gegrild en geroosterd vlees, wild, gevogelte, pasta en harde kaassoorten. Serveertemperatuur 16 – 18 ºC