23 juli 2013

Taylor's declareert Vintage Port 2011

2011-vintage-port_1

Taylor's declareert Vintage Port 2011

Op 23 april 2013 kondigt Taylor’s Port aan 2011 te hebben gedeclareerd als vintagejaar.

Adrian Bridge, directeur van het befaamde porthuis, zei: “2011 was een voorbeeldig jaar, waarvan Vintage Ports gemaakt zijn die in iedere zin klassiekers genoemd kunnen worden. De Vintage 2011 is een perfect voorbeeld van de stijl van het huis, elegant en verfijnd maar ook met de karakteristieke ingehouden kracht en lengte die kenmerkend zijn voor Taylor’s Vintage Ports”.

Wijnmaker David Guimaraens:

“Dankzij de hevige regenval vorige winter hadden de druivenstokken gedurende de hete zomer toegang tot voldoende grondwaterreserves. Daardoor hebben de druiven gelijkmatig kunnen rijpen, wat geresulteerd heeft in wijnen met een prachtige combinatie van puur fruit en aromatische complexiteit, mét een krachtige, goed geïntegreerde tanninestructuur die een lange levensduur garandeert. Zoals gebruikelijk hebben de wijnen van Vargellas in belangrijke mate bijgedragen aan het aromatische karakter van de blend”.

Taylor’s Vintage 2011 wordt geproduceerd van fruit van uitsluitend eigen wijngaarden. De blend is samengesteld uit wijnen van de Quintas Vargellas en Terra Feita, aangevuld met een kleiner deel afkomstig van Quinta do Junco.

Naast de Vintage 2011 brengt Taylor’s een zeer gelimiteerd aantal flessen Quinta de Vargella Vinha Velha op de markt. Deze zeldzame Vintage wordt geproduceerd van fruit van de oudste stokken van Quinta de Vargellas.

Adrian Bridge: “De oogstresultaten van het oudste deel van Quinta de Vargellas waren bijzonder indrukwekkend. Daarom hebben we besloten een kleine hoeveelheid apart te bottelen”.

Ook Oele wijnimport heeft (voor)-ingetekend op de Vintage 2011 van Taylors. Dit betekent dat wij dit jaar zijn verzekerd van enkele flessen Vintage van het mooie portjaar 2011. Wilt u wat meer informatie over deze Vintage; stuur een mail of loop even binnen bij onze winkel.