2 mei 2013

Wijnworkshop Gorizia

Enkele weken geleden kreeg ik een uitnodiging van de Italiaanse Kamer van koophandel om aan een wijnworkshop in Italië deel te nemen om zo de wijnen uit de streek van de provincie Gorizia beter te leren kennen en daarnaast contacten te leggen met lokale wijnproducenten uit deze regio.

Wij hebben al diverse Italiaanse wijnen in ons assortiment, maar op dit moment importeren wij nog geen wijnen direct uit deze streek. Dit is voor mij een mooi moment om deze wijnen en producenten beter te leren kennen.

 

De wijnen die zullen worden gepresenteerd zijn van hoogstaande kwaliteit, maar genieten in Nederland nog een relatief kleine bekendheid. Zo zullen er voornamelijk DOC en IGT wijnen aanwezig zijn uit oa. San Canzian d'Isonzo, Cormons, San Floriano del Collio, Mariano del Friuli, Farra d’isonzo, Dolegna del Collio, San Lorenzo Isontino, San Michele del Carso en Capriva del Friuli.

Eind mei zal ik dus enkele dagen in Italië vertoeven om hopelijk heel wat lekkers voor jullie te ontdekken en eventueel te importeren voor onze winkel. Mijn vader zal uiteraard present zijn in onze winkel zodat jullie niet droog komen te staan ;).