23 april 2013

Geslaagde proeverij bij Fourcroy & Kwast wijnkopers

Maandag 22 april was weer een drukke dag voor de familie Oele. Samen met Evert & Diny reden we eerst naar Bussum waar Fourcroy een proeverij organiseerde. Hier waren stonden de Italiaanse wijnen in de schijnwerpers. Hier onder meer een heerlijke Sangiovese & Montepulciano d'Abruzzo geproefd van het huis Gran Sasso. De eerste was al aanwezig in ons assortiment en de tweede volgt snel. Vervolgens doorgereden na Kasteel Wittenberg te Wassenaar. Op 500 meter gelegen van onze prins Willem en onze geliefde Maxima.  Hier vierde de familie Kwast dat ze al 35 jaar een trots familiebedrijf vormen en het is dan leuk om te weten dat de familie Oele al vanaf het onstaan van dit bedrijf wijnen betrekt van deze firma. Er waren 45 verschillende wijnleveranciers uit de hele wereld ingevlogen om dit met hen mee te vieren. Zo hebben we onder meer Ramon Roqueta mogen spreken die trots is op zijn wijnen uit Catalonië. Verder de wijnen van onder meer Rocca delle Macie & Gustave Lorentz mogen proeven. Ook onze Nieuw Zeelandse superwijnen genaamd Ha Ha kwamen we weer tegen, en weer waren ze heerlijk. Aansluitend op de proeverij hebben we nog heerlijk allen tezamen gedineerd waarna we na deze drukke dag weer huiswaarts keerden richting het rustige Megen!