17 december 2012

Oele's Glühwein bij "kerst bij Franciscus" zeer geliefd!

Afgelopen zondag waren we te gast bij onze buren, de Franciscanen broeders. Daar was een gezellig samenzijn met vele Megenaren om onder meer het kerstspel gespeeld te zien worden door kinderen uit de buurt. Jorg & Fleur speelden ook een rolletje in dit kerstspel. Dit is waarschijnlijk het debuut geweest van een lange carriëre in de filmwereld. De rol van engeltje leek Fleur op haar lijf geschreven. Maar ook Jorg speelde zijn rol van herder zeer bedreven.

Wij stonden met ons kraampje ook present op deze dag en dit was de eerste keer dat we samenwerkten met Eeterij Op de Poort en het Terras "Effe Zitte". Leuk om zo met de Megense horeca samen te werken. 

 

Ons pronkstuk was toch wel de glühwein die zoals vanouds weer enorm populair was. Ada stond in de keuken van de Franciscanen de Glühwein te bereiden volgens grootmoeders geheime recept. Met deze heerlijke wijn hielden de vele bezoekers van deze dag zich lekker warm. Het was een zeer geslaagde dag die werd afgesloten met een maaltijd in de refter van de Franciscanen. Hierbij willen wij de Franciscanen nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid en is de familie Oele erg blij dat we zo'n leuke en speciale buren hebben!