4 augustus 2012

Angerer Grüner Veltliner Kies: "een must" volgens Winelife

In het augustusnummer van Winelife schrijft Gert Crum enthousiast over de druif Grüner Veltliner, "de witte ambassadeur van modern Oostenrijk". Bij zijn kooptips scoort de Grüner Veltliner Kies van Kurt Angerer vijf sterren, het hoogst haalbare. De wijn wordt omschreven als "Speels, expressief. Luchtig en vol leven. Heerlijke zomerwijn". 

Wijngoed Kurt Angerer is een 24 hectare tellend familiebedrijf te Lengenfeld, even ten westen van Langelois in het Kamptal. De stokken staan er verspreid op verschillende bodemsoorten: primaire rotsgesteenten als graniet en leisteen maar ook zand-, kei-, leem- en kalkrijke grond. Ze zijn tegen de heuvels aangeplant met hun rug naar de soms snijdend koude Noordenwind.

De Grüner Veltliner Kies is een klassiek op roestvrij staal gevinifieerde wijn, van druiven afkomstig uit kiezel- en rode gravelrijke gaarden. In de geur en smaak groene appel, exotische tonen van ananas, maracuja en honingmeloen. Daarnaast een fijnzinnige kruidigheid en een 'stenige' mineraliteit van de bodem die wijnen van dit type kenmerkt. Zijn frisse uitgebalanceerde sappigheid maakt deze Oostenrijker tot een dankbare begeleider van lichte voorgerechtjes en onweerstaanbaar als aperitief.

Nu bij ons te koop via de webshop of gewoon bij ons in de winkel!