30 juli 2012

Op bezoek geweest bij Claude Nouveau

In juli hebben we weer een kort tripje gemaakt naar de Bourgogne waar we onze trouwe leverancier van onder meer de Santenay Blanc hebben bezocht. We hebben onder meer een flesje Bourgogne rosé & flesje Bourgogne Alligoté meegenomen om te proeven. Om eerlijk te zijn viel de Bourgogne Alligoté ons een beetje tegen, maar dit is dan ook een druif die bij de familie Oele niet hoog op het verlanglijstje staat. De Bourgogne rosé smaakte in ieder geval een stuk beter en de nieuwe bestelling kan hij binnenkort weer ontvangen. Nu vernam ik al dat ze niet zoveel flesjes rosé meer hebben liggen, dus ben ik bang voor de fransen dat de laatste flesjes rosé binnenkort hun weg naar Nederland weten te vinden.  Verder begreep ik dat 2012 een zwaar jaar voor de wijnboeren dreigt te worden. Er is tot nu toe teveel regen gevallen wat onder meer leidt tot veel ziektes en waarschijnlijk een beperkte oogst in september. Nu maar hopen op een droge oogstmaand, dit kan nl. nog erg veel invloed hebben op het eindresultaat van de wijnen.