30 juli 2012

Jean-Luc Merle

Eind juli ben ik samen met mijn ouders & Ada weer even terug geweest in de Beaujolais. Uiteraard zijn we langs Jean-Luc & Christine geweest. We hebben 's avonds met zijn allen lekker gegeten aan de oevers van de Saone vlakbij Belleville. De plaatselijke specialiteit daar zijn grenouilles, oftewel kikkerbillen. Aangezien ik niet kon kiezen tussen deze lekkernij en de andere lokale specialiteit genaamd friture. Heeft Diny de gefrituurde visjes besteld zodat ik van beide gerechten kon genieten. Bij dit lekkere eten hebben we een paar lokale Beaujolais geproefd. Smaakten prima hierbij maar de Brouilly misste toch net wat kracht waar het bij de Brouilly van Jean-Luc niet aan ontbreekt. Op de terugweg nog even langs de Mc Do in Bellevile gereden waar Julia, de jongste dochter van Jean-Luc werkt om haar nog even te kunnen begroeten. (Toch een beetje mijn kleine halfzusje.) Haar grotere zus Carole zit op dit moment in de USA, dus dat was net iets te ver om langs te rijden. Het was een fantastisch uitzicht bij dit restaurant en zeker een aanrader. Ook de eigenaar was erg vriendelijk & gezellig. Een leuke avond gehad, gezellig bijgekletst en daarna weer terug naar de Bourgogne gereden.